Top
عسل زنده صد گياه(7 ستاره)
قیمت: 70000 تومان

عسل زنده صد گياه(7 ستاره)

وزن: 1 کیلو

برند: تعاونی بغراطی

مزیت: عسل زنده کوهستان (1000گیاه)

عسل زنده طبیعی چند گیاهی یک غذای کامل است چون حاوی اسیدهای آمینه، پروتئین ها، ویتامینهای گروه B، اسید فولیک، ویتامین E، کاروتن، بیوتن و اسید نیکوتینیک، مواد معدنی مثل آهن، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، مس، منگنز، فسفر، روی، سلنیوم و ... است و کلیه ترکیبات آن کاملاً جذب بدن...

عسل طبیعی کوهستان

 

خواص:
عسل زنده طبیعی چند گیاهی یک غذای کامل است چون حاوی اسیدهای آمینه، پروتئین ها، ویتامینهای گروه B، اسید فولیک، ویتامین E، کاروتن، بیوتن و اسید نیکوتینیک، مواد معدنی مثل آهن، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، مس، منگنز، فسفر، روی، سلنیوم و ... است و کلیه ترکیبات آن کاملاً جذب بدن می شود.
عسل زنده از دیدگاه منابع طب سنتی طبیعت گرم دارد و دفع کننده بلغم، سودا و رطوبات بدن از عمق بدن و سر می باشد.
آنزیم های عسل باعث تقویت فرایندهای هضم روده ای و فعال سازی عملکرد مخاط معده می شوند.
مصرف روزانه آن باعث افزایش گلبول های سفید و قرمز خون می شود.
مالش لثه ها با انگشت آغشته به عسل باعث استحکام لثه ها می شود.
مصرف آن توسط مادران شیرده و نوزادان و کودکان، اثرات مثبت فراوانی روی رشد کودکان دارد.
عسل خواص ضد میکروبی قوی دارد و تقریباً تمام انواع باکتری ها و ویروس ها بعد از چند ساعت در آن زنده نمی مانند.
همچنین گذاشتن عسل روی زخم باعث تحریک جریان خون و لنف در ناحیه شده و باعث تسریع در بهبود زخم می شود.
مطالب فوق تنها موارد محدودی از خواص غذایی و داوریی عسل است.

 

عسل زنده چیست!!!
عسلی  است که مانند انسان زنده است  و نسبت به گرما و سرما از خود واکنش  نشان می دهد. همانگونه که انسان در برابر  گرما دچار انبساط (بازشدگی)در عروق خونی محیطی می شود وخود را رها می کند و بالعکس در برابر سرما اندام های خود را جمع کرده و به تنه خود نزدیک می کند و عروق خونی محیطی اش دچارانقباض می شود ، عسل زنده نیز در برابر گرما خود را رها کرده و منسبط می شود و نسبت به شدت گرما رقیق و رقیق تر می شود.عسل زنده در برابر سرما منقبض می شود ونهایتاً رس بسته و مانند کره می شود که اشتباها به آن شکرک می گویند و در واقع شکرک زدن عسل در هوای سرد نشانه زنده بودن عسل است. این خاصیت  در عسل های مرده که در هتل ها ،  رستوران ها، سوپرمارکت ها و  مکان های مشابه عرضه می شود وجود ندارد، چرا که این عسل ها با آتش مستقیم به دیگ های مخصوص عسل بدون آب در کارخانه ها کاملا کشته شده و به عسل مرده تبدیل می شوند.

زنبور عسل نوعی از آنزیم دیاستاز به نام انورتاز را نیز به شهد اضافه می‌کند که این آنزیم به همراه مواد قندی و نشاسته‌ای که چهار پنجم وزن عسل را تشکیل می‌دهند، عامل اصلی متبلور شدن یا شکرک ‌زدن عسل به شمار می‌روند. لذا این باور که عسل غیرطبیعی شکرک می‌زند صحیح نیست، بلکه دلیل متبلور شدن و رسوب دادن عسل طبیعی وجود دیاستاز و  همچنین کربوهیدرات ها می‌باشد. دیاستاز، ‌ذرات خیلی ریز عسل را به خود جذب کرده و باعث ته‌نشین شدن آن می‌شود. مقدار گلوکز عسل هر چه بیشتر باشد، زودتر متبلور و ته‌نشین می‌شود. این خاصیت فقط در عسل‌های طبیعی و غیرتقلبی دیده می‌شود، زیرا تنها عسل‌های طبیعی حاوی دیاستاز هستند. مدت زمان شکرک زدن یا متبلور شدن عسل بسته به نوع گل متفاوت است و حتی در مورد عسل اقاقیا به چهار سال هم می‌رسد. در کشورهای اروپایی عسل سفت شده و متبلور شده را بیشتر می‌پسندند .
همان طور که قبلا اشاره شد چهار پنجم وزن عسل را کربوهیدرات‌ها تشکیل می‌دهند و بقیه آن عبارت است از: پروتئین، املاح معدنی، عناصر معطر، آنزیم‌ها، ویتامین‌ها، گرده گل و آب. هر 100 گرم عسل 330 کیلوکالری انرژی تولید می‌کند لذا عسل، غذایی مقوی و انرژی‌زاست و به کمک دیاستازهایش چربی‌های اطراف قلب را آب می‌کند. به همین دلیل مصرف آن به سالخوردگان و بیماران قلبی توصیه می‌شود

عسل طبیعی شکرک می بندد؟
عسل طبیعی به دلیل داشتن آنزیم دیاستاز (آنزیمی که زنبور در طول فرآیند تولید عسل به آن اضافه می کند) که یک جاذب رطوبت می باشد و نیز به دلیل اینکه عسل یک ماده فوق اشباع قندی می باشد (مقادیر زیادی قند در مقابل مقدار کم آب) تمایل دارد به حالت بلوری درآید و به تدریج شروع به جامد شدن و رسوب کردن نماید. به این حالت رس کردن می گویند و بر خلاف تصور عامه به هیچ وجه نشانه تقلبی بودن عسـل نمی باشد.
متاسفانه به دلیل اینکه دید اکثریت مردم نسب به عسل رس کرده منفی می باشد، برخی از تولید کنندگان با دادن حرارت بالا به عسل آنزیم های عسل را تخریب می نمایند (که با این کار خواص عسل از دست می رود.) و به جای آن ماده ای درعسل به نام HMF)hydroxylmethylforforal) در عسل به وجود می آید، که مقدار بالای این ماده در عسل قابل قبول نیست و می تواند به کبد فشار وارد نماید. و یا به عسل موادی اضافه می نمایند تا مانع رس کردن عسل شود، که این کار هم غیرقانونی و از نشانه های تقلب در عسل می باشد.
باید گفت: معمولاً عسل رس شده دانه ریز بوده و با حرارت دهان به سادگی پس از چند ثانیه آب شده و یک زبری ملایم روی زبان حس می نمائید، در حالیکه شکرک دارای دانه های درشت و متبلور شکر بوده که با چشم قابل رویت و دانه های درشت شکر را زیر دندان می توان حس کرد.
چنانچه عسل شما رس شد می توانید ظرف عسل را تا زمانی که عسل به حالت اول برگردد داخل آب در حال جوشیدن قرار دهید . البته پیشنهاد ما استفاده عسل به همان صورت رس کرده است.
در اکثر کشورهای دنیا عسل رس شده به دلیل اینکه از بین نان نمی ریزد و نیز حرارت نسبت به عسل شهد دیده و خواص آن دستخوش تغییرات کمتری شده طرفدار بیشتری دارد.
البته توجه کنید اگر عسل با حرارت آب نشد و دیر این اتفاق افتاد/ احتمال تقلبی بودن آن میرود.


کنه واروآ و عسل ارگانیک!!!
زنبور عسل و کندوهای آن نیز از آفات طبیعی و حتی غیر طبیعی مصون نیستند! کنه واروآ مهمترین کنه ای است که می تواند به راحتی یک کندو را از بین ببرد. معضلی که کندو داران را مجاب به استفاده از سموم و مواد غیر ارگانیک برای رفع آن می کند. البته آفات دیگری هم گریبان گیر آن ها میشود که در حوصله این مطلب نیست.
عسل زنده، در صورتی عسل زنده نامیده می شود که شرایط عسلی را داشته باشد که در مطالب قبل گفتیم و دوم اینکه برای رفع آفات و کنه ها از روش های طبیعی و مواد ارگانیک استفاده شده و قالب های موم مصنوعی در عسل گیری به کار برده نشده باشد.

اگر عسل را برای خواص آن میخورید، مطمئن باشید که تاثیر گذار خواهد بود! در پژوهشی عملی در میان 30 نفر از مراجعه کنندگان مرکز طب سنتی تهران، که به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و همگی از لاغری صورت رنج میبردند. طی دوماه به 15 نفر از آنها عسل زنده برای صبحانه تجویز شد و به 15 نفر دیگر عسلی که دربازار یافت میشود. بعد از دوماه تاثیرات چشمگیری در افزایش بافت صورت گروه اول که از عسل زنده استفاده کرده بودند مشاهده شد، اما گروه دوم تغییر خاصی را نشان نداد.

در آینده نزدیک به خیلی از مواد غذایی که تولید میشوند و کیفیت مناسب برای تغذیه را ندارند به شما معرفی خواهیم کرد و آنها را بررسی می کنیم. برآنیم تا کیفیت زندگی ایرانی که  لازمه آن غذای سالم و بدن سالم است را با کمک یکدیگر احیا کنیم. در این امر خطیر به کمک شما و انتشار این مطالب برای آنهایی که میشناسید ، نیاز داریم.



نشانه عسل زنده خوب:
اصولاً عسل خوب و درجه یک آن است که رس ببندد یعنی مانند کره و به رنگ کرم بشود (نه سفید رنگ) که به اصطلاح عام می گویند شکرک بسته است و اگر در آب سرد قرار دهید و کم کم گرم کنید به حالت اول باز گردد.
در فصل زمستان رس بستن سریع تر شکل می گیرد.

تذکر:
- اگر عسل با موم خورده نشود بهتر است.
- اگر عسل پخته باشد خیلی بهتر است مانند مربی و داخل کمپوت و یا داخل غذا (مثلاً اگر در قیمه هم یک قاشق عسل ریخته شود، مزه اش را عوض نمی کند، ولی می تواند یک دوای بسیار مفیدی باشد مخصوصاً در زمان بارداری)
- شیرینی عسل برای دیابتی ها و بیماران دارای قند خون مضر نمی باشد و می توانند بجای شیرینی از عسل به اشکال مختلف استفاده کنند، مثلاً با عسل کمپوت یا مربی درست نمایند.
- شیرینی عسل تنها شیرینی هست که قند آن برای دندان ها مفید می باشد. در این زمینه خوب است بدانید که جزء بهداشت دندان نقل شده است، شب ها عسل یا مقداری پنیر روی دندان هایتان بمالید و صبح ها مسواک بزنید.

- برای درمان بیماری ها و استفاده از عسل در چشم، گوش یا واژن، حتماً باید از مرغوبیت و کیفیت عسل مطمئن باشید تا دچار مشکل نگردید.
- عسل مورد استفاده باید زنبوری و چند گیاهی باشد و از عسلی که زنبور تنها از یک نوع گیاه استفاده کرده مانند عسل یونجه، گزنه یا استوخودوس خودداری شود، چراکه عسلی خوب است که زنبور هر چه بیشتر از گیاهان متنوع استفاده کرده باشد.
- عسل تک گیاهه مورد تایید نیست چرا که جنبه درمانی و دارویی دارد و نه غذایی و می تواند بسته به شخص مصرف کننده برای ایشان مشکل ایجاد نماید.
- عسل نباید در معرض شعله مستقیم قرار بگیرد. عسل را می توان در آب ریخت و سپس آنرا داغ کرد، برای تهیه شربت آب عسل یا عسل مصفی این گونه عمل می گردد که در ذیل طرز تهیه آنها شرح داده شده است.
- برای گرم کردن عسل اگر لازم بود می توانید ظرف در بسته عسل را داخل ظرف پر از آب سرد گذاشته تا به تدریج گرم شود و عسل نیز از گرمای آب به صورت غیر مستقیم گرم گردد.


طرز تهیه شربت آب عسل:
یک کیلو عسل را با 6 کیلو آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بجوشانید و کف آنرا مرتب بگیرید تا آب آن نصف شود.


طرز تهیه عسل مصفی:
3 کیلو عسل را با 1 کیلو آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بجوشانید و کف آنرا مرتب بگیرید تا آب آن تبخیر شود، با اینکار عسل خام به عسل مصفی تبدیل خواهد شد.


لازم به ذکر است، عسل معمول را عسل خام می گویند که خاصیت دوایی آن به خاصیت غذایی آن غالب است ولی اگر از خامی در بیاید و به صورت پخته مانند سکنجبین عسلی، شربت آب عسل، عسل مصفی مصرف شود، خاصیت غذایی بیشتری نسبت به عسل خام دارد و خاصیت دوایی آن کمتر می گردد، لذا افرادی که به عسل حساسیت دارند و با خوردن آن دچار عارضه ای می گردند، بهتر است عسل مصفی میل نمایند.

 

چگونگی تشخیص عسل طبیعی بلوری شده از شبه عسل تقلبی شکرک زده
برای شناسایی عسل طبیعی بلوری شده از شبه عسل تقلبی شکرک زده باید دانست تنها عسل طبیعی می تواند کم کم و به مرور زمان کدر و ته نشین شود و رسوب کند و شکرک آن مانند شکرک طبیعی شیره ی خرما نرم بوده و هنگام خوردن ممکن است اندکی زبری داشته باشد اما هیچ گونه صدایی زیر دندان احساس نمی شود اما شکرک شبه عسل تقلبی (شکر آب شده و …) مثل نبات سفت بوده و به سختی با قاشق جدا شده و موقع خوردن مانند دانه های آب نبات، شکر و مربای شکرک زده زیر دندان صدا داده و همچون شکلات به دندان ها می چسبد.
مهم ترین نکته این که این گونه شبه عسل ها بدون کدر شدن و ته نشین شدن خیلی سریع و در زمانی کوتاه شکرک می زدند.

 
علت شکرک نزدن عسل های موجود در بازار چیست؟
برای جلوگیری از تبلور عسل معمولا کارخانه های بسته بندی کننده ، عملیاتی از قبیل حرارت دادن، افزودن کمی جوهر لیمو در هر تن و غیره روی عسل انجام می دهند که در همه این موارد به خاطر وارد شدن ناخالصی در مجموعه قند های موجود، پدیده ی بلورین شدن به تاخیر می افتد.

در مورد کارگاه های ناشناخته که در آن حرارت دادن عسل به صورت مستقیم یا بدون کنترل صورت می گیرد، نه تنها مواد موجود در عسل دچار آسیب می شود بلکه بعد از دمای مشخصی ماده ای به نام «هیدروکسی متیل فورفوال» پدید می آید که اگر نسبت آن در عسل زیاد شود، مصرف آن خطرناک است.

نظرات کاربران

نظر بدهید

نقد و بررسی - 0 نظر برای عسل زنده صد گياه(7 ستاره)

نظر بدهید

1 2 3 4 5